انواع کابل شبکه
ما در این مقاله در تلاش هستیم تا شما را با انواع کابل شبکه و آغاز رواج و شکل گیری آن ها آشنا کنیم. ارتباطات دیجیتالی و اختراع تلگراف نقطه آغاز اختراع کابل ها بود. گرچه امروزه برای تبادل اطلاعات بین سیستم ها و انتقال اطلاعات، از کابل های دهه های قبل استفاده نمی شود. امروزه سرعت و تکنولوژی حرف اول را میزند. پس وجود کابل های که با سرعت و کیفیت بهتر عمل کند الزامی است قطعات دوربین مداربسته.
کابل شبکه چیست؟
برای ارتباط بین یک شبکه کامپیوتری یا حتی چندین شبکه کامپیوتری با یکدیگر، نیازمند کابل های مناسب هستیم. کابل شبکه در واقع یک رابط بین چندین دستگاه از جمله کامپیوتر است. برای اتصال به یکدیگر و انتقال داده ها از این کابل ها استفاده می شود.
فرق سیم و کابل
در معنای ادبیاتی سیم و کابل معادل هم معرفی میشوند اما در دنیای تکنولوژی این دو مقوله با هم تفاوت دارند. درون سیم ها رشته هایی از فلز هایی مانند آلومینیوم یا مس قرار دارد که توسط یک روکش پلاستیکی عایق شده اند.
در درون کابل ها چندین سیم وجود دارد که به وسیله یک محفظه پلاستیکی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. در واقع کابل ها قطورتر و بزرگتر از سیم ها هستند پرند سیستم تولید کننده دوربین مداربسته.
انواع کابل های شبکه
کابل شبکه به سه نوع اصلی فیبر نوری، در هم تابیده و کواکسیال تقسیم می شود که هرکدام از این کابل ها کاربرد متفاوتی دارند. به این علت که ساختار و عملکرد متفاوتی دارند.
-
کابل فیبر نوری
این کابل اطلاعات را توسط نور لیزر منتقل می کند و از جنس سیلیسیوم دی اکسید می باشد. یک کابل فیبر نوری از چندین فیبر تشکیل شده و ساختاری متفاوت با دو نوع کابل دیگر دارد. در درونش از سیم های مسی استفاده نمی شود.
از شیشه برای ساخت کابل نوری استفاده میشود تا نور لیزر را دریافت کند. فاصله های خیلی دور می تواند از کابل فیبر نوری استفاده کرد که خود این کابل ها دو نوع دارند. سینگل مود و مولتی موت.
-
کابل به هم تابیده
این کابل با توجه به اینکه قیمت مناسب تری دارد، نسبت به سایر کارت ها رایج تر می باشند. این نوع کابل ها دارای هشت سیم رنگی درون خود هستند که به صورت سفید آبی، سفید قهوه ای، سفید نارنجی و سفید سبز هستند. این نوع کابل نوری در دو نوع روکش دار و بدون روکش ارائه میشوند.
-
کواکسیال
کابل دارای یک لایه مرکزی است که یک سیم نازک تابیده شده است که دور این سیم را یک عایق فراگرفته و و دور عایق را یک لایه از سیم های بافته شده مشبک فرا گرفته است. در نهایت یک عایق کل این ساختار را می پوشاند دوربین مداربسته ارزان.
فرق کابل شبکه مفتولی با رشته ای
سیم درون کابل ها از دو نوع مفتولی یا رشتهای ساخته شده است. در مدل مفتولی معمولاً فلز مس بهعنوان یک تکه سیم استفاده می شود. همچنین هزینههای کمتری دارد و در برابر خم شدن شکننده نیست. این یکی از تفاوت های انواع کابل شبکه مفتولی با رشته ای است.
در مسافتهای طولانی برای انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد. در مدل رشته ای از چند رشته مسی درون سیم های درون کابل استفاده می شود . هزینه ای کابل شبکه رشته های بیشتر بوده و برای مسافت های کوتاه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
روش کار با انواع کابل شبکه
دیگر فرآیندی که کابل شبکه برای انتقال داده ها از مبدا مورد نظر به مقصد طی می کند، به این صورت است که اطلاعاتی مورد نظر ما به زبان قابل فهم سیستم های صفر و یک تبدیل می شود. سپس از طریق کابل ها منتقل شده و در سیستم مقصد کدهای صفر و یک به اطلاعاتی توسط ما تبدیل می شود.
ترکیب رنگ بندی انواع کابل شبکه
سیم کابل شبکه مطابق محاسبات استاندارد مورد استفاده قرار می گیرد تا انتقال را به درستی انجام دهد. ترکیب رنگ در استاندارد 568A به این ترتیب میباشد: سفیدسبز، سبز، سفیدنارنجی، آبی، سفیدآبی، نارنجی، سفیدقهوهای، قهوهای. شما می توانید تا با رنگ بندی انواع کابل شبکه نیز آشنا شوید. در استاندارد 568B به ترتیب سفیدنارنجی، نارنجی، سفیدسبز، آبی، سفیدآبی، سبز، سفیدقهوهای، قهوهای میباشد.
کابل شبکه indoor و outdoor
تفاوت این دو نوع کابل در روکش اضافه است و نوع دور دارد که در شرایطی که در داخل ساختمان قرار داشته باشد از نوعی که فقط یک روکش دارد استفاده می شود. معمولاً از جنس پی وی سی می باشد.
اگر همین دور در خارج از ساختمان مانند زیر خاک قرار گرفته باشد، نیازمند یک لایه ای است که حاوی یک سم بوده تا در برابر حشرات و جوندگان گیری حیوانات از آن حفاظت شود انواع فن دوربین مداربسته.
کابل شبکه پچ کورد
پچ کورد در واقع یک سیم از نیم متر تا بیست متر است که در دو سر آن یک سوکت RJ45 وصل شده است. کابل پچ کورد توسط کارخانههای سازنده و به وسیله یک دستگاه سوکت زده شدند و معمولا نسبت به کابلهایی که به صورت دستی سوکت زده میشوند مرتب و زیباتر به نظر میآیند. در این شرایط شما می توانید با انواع کابل شبکه آشنا شوید و مناسب ترین آن را انتخاب کنید.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] در این مقاله می خواهیم سوئیچ های شبکه را به شما معرفی کنیم. زمانی که قرار است بین چند دستگاه مختلف یا سیستم ها درون یک شبکه اتصال ایجاد کنیم، می توان از این وسیله ها استفاده کرد. وظیفه اصلی ارتباطات را ساختارهای کابلی ایجاد می کند. برای هدایت صحیح اطلاعات از گیرنده ها تا فرستنده به سوئیچ شبکه نیاز داریم. این سوئیچ ها مانند یک مامور راهنمایی رانندگی هستند انواع کابل شبکه. […]
[…] مهندس و ریاضیدان انگلیسی در سال ۱۸۸۰ کابل های کواکسیال را اختراع کرد به این طریق که اولین سیستم انتقال کواکسیال در سال ۱۹۴۰ توسط شرکت مخصوصی ارزش شبکه اینترنت اولیه نیز از کارهای کوکسیژیال استفاده میشد که در سرعت ۱۰ Mbpsرا ساپورت می کرد . کابل های کواکسیال از جمله کابل های شبکه می باشد. در شبکه رسانه ای که تبادل اطلاعات بین دستگاه ها با یکدیگر اهمیت زیادی دارد وجود کابلهای شبکه رسانهای این اطلاعات را بین دستگاهها به جریان بیندازند اهمیت بالایی دارد انواع کابل شبکه. […]