کابل های کواکسیال
مهندس و ریاضیدان انگلیسی در سال ۱۸۸۰ کابل های کواکسیال را اختراع کرد به این طریق که اولین سیستم انتقال کواکسیال در سال ۱۹۴۰ توسط شرکت مخصوصی ارزش شبکه اینترنت اولیه نیز از کارهای کوکسیژیال استفاده میشد که در سرعت ۱۰ Mbpsرا ساپورت می کرد . کابل های کواکسیال از جمله کابل های شبکه می باشد. در شبکه رسانه ای که تبادل اطلاعات بین دستگاه ها با یکدیگر اهمیت زیادی دارد وجود کابلهای شبکه رسانهای این اطلاعات را بین دستگاهها به جریان بیندازند اهمیت بالایی دارد انواع کابل شبکه.
در حالی که این اطلاعات توسط سیستم ها آماده ارسال می شوند و به صورتی که قابل مشاهده برای ما است قابلیت ارسال ندارند. و باید حتما به زبان کامپیوتر یعنی همان کد ها ی صفر و یک تبدیل شوند تا بتوان آنها را از طریق کابل ها انتقال داد. کابل های LAN فقط یک رابطه بین دستگاه ها و رایانه ها می باشد و هیچ دخالتی در داده ها ندارد اینکه برای اطلاعات خاصی از جمله صوتی یا تصویری یا غیره نیازمند چه نوع کابل هایی هستیم قابل توجه است به مجموعه ای از سیم هایی که از جنس مس یا شیشه ساخته شده اند.
برای تبادل اطلاعات بین سیستم های استفاده می شوند کابل شبکه می گویند. ساختار و معماری یک سیستم و شبکه چقدر بزرگ است و به چه پروتکل هایی نیاز دارد از انواع کابل ها مختلف برای آن شب که استفاده می شود اگر از کابل های دقیق و درست مناسب شبکه استفاده شود از ساعت ها و وقت گذاشتن برای عیب یابی سیستم جلوگیری خواهد شد.
کابل های کواکسیال چه نوع کابل هایی میباشد
این نوع کابل ها نوعی کابل از جنس مس می باشند که برای محافظ فلزی و اجزایی که در ساختار آن وجود دارد برای جلوگیری از تداخل سیگنال ها از این کابل ها استفاده می شود به کابل های کواکسیال کابل آنتن نیز می گویند در ابتدا به عنوان کابل تلویزیون و برای اتصال تلویزیون به آنتن استفاده میشد و کاربرد خانگی داشت هم اکنون حتی در آن زمان کاربرد تجاری هم هم داشت گاهی هم مخابرات برای اتصال دفتر مرکزی به دکلهای تلفنی نزدیک مشتری ها از این کابل ها استفاده می کرد این کارها به عنوان انرنت در انترپرایز ها و دیتا سنتر ها استفاده می شد بعدها از کابل های جفت به هم تابیده جایگزین این کابلها شد این کابل ها می توانند اطلاعاتی که شامل داده و صدا و تصویر است را در مدت زمان طولانی انتقال دهند.
به طور کلی کابل آنتن یا همان کابل کواکسیال به عنوان انتقال دهنده امواج از آنتن به سیستم دستگاه گیرنده می باشد. امروزه این کار ها در اتومبیل ها تجهیزات پزشکی و نظامی هواپیماها اتصال دیش ماهواره و آنتن های بزرگ تلویزیونی و رادیویی نیز کاربرد دارد در واقع نام کابل کواکسیال از آنجا گرفته شده که یک کانال فیزیکی سیگنال الکتریکی را انتقال می کند به این صورت که این کانال علاوه بر آنکه در مغزی خود یک شبکه هادی فلزی دارد از لایه های عایق و محافظ نیز تشکیل شده است.
اینکه کابل کواکسیال طراحی خوب و عملکرد خوبی داشته باشد باید محافظ و عایق رسانای خوبی داشته باشد که بدون اتصالات و خرابیهای بتواند هسته مسی درون آن سیگنال الکتریکی را انتقال دهد بدون آنکه تداخلی روی محیط بگذارد یا عواملی بر روی سرعت انتقال اطلاعات درون این کابل ها مشکل ایجاد کند.
ساختار کابل کواکسیال
این ساختار یک کابل کواکسیال یا همان کابل آنتن به این صورت است. که در لایه مرکزی از جنس رسانا و هادی الکتریکی بوده و در لایه درونی یک عایق غیر رسانا و محافظ دارد. به این صورت این ساختار باعث میشود. که سیگنالهای الکتریکی درون کابل های کواکسیال به صورت محصور مانده و از تداخل و نویز الکتریکی درون کابل ها و در سیگنال ها جلوگیری شود کابل شبکه cat6.
انواع کابل های کواکسیال چیست؟
کابل کواکسیال انواع مختلفی دارد برخی از آنها عبارتند از
- کابل کواکسیال هارد لاین – Hard-line coaxial cable
- سیم مسی به صورت کانال گردی است که محافظی از ترکیب فلزاتی مانند مس و آلومینیوم آن را پوشانده است. کاربرد این نوع کابل آنتن برای اتصال ترانسمیتور به آنتن است سوئیچ های PEO.
- کابل کواکسیال هارد لاین – Hard-line coaxial cable
- کواکسیال تریاکسیال – Triaxial cable
- این نوع کابل کواکسیال لایه محافظ سوم دارند که از سیگنال انتقالی محافظت کند. کابل تراکسیال در ویدئو کاربرد دارد .
- کابل کواکسیال تریاکسیال – Triaxial cable
- کواکسیال ریجید لاین – Rigid-line coaxial cable
- این نوع کابل از دو کانال مسی تشکیل شده که به عنوان لوله غیرقابل تاشو عمل میکنند. این لاین ها برای مصارف داخلی و بین ترانسمیتورهای قوی فرکانس رادیویی استفاده میشوند.
- کابل های کواکسیال Radiating cable
- کاربرد این کابل در تونل های زیرزمینی، تجهیزات نظامی و آسانسور است. کابل Radiating cable تقریبا شبیه به کابل هارد لاین است اما طول موج فرکانس رادیویی در آنها متفاوت است.
- کابل های کواکسیال بیشتر در رنگ های سفید و مشکی و قهوهای هستند.